Viden om vand

Tips om drikkevand forbrug

 

I lang tid troede vores forfædre, at sygdomme opstår på grund af manglen på rent drikkevand. Det viste sig, at dette til dels er sandt: med vandmangel svækkes vores krops immunitet, og vi bliver lettere modtagelige for sygdomme.

Når vi ikke få nok vand, sænkes alle processer i vores krop eller begynder at svigte. Vores fordøjelse svigter og hele fordøjelsessystem stopper sit arbejde: som et resultat opstår forstoppelse. Giftstoffer akkumuleres i blodet på grund af vandmangel. Så en større vandmangel fører til forgiftning af kroppen.

Vandmanglen afspejles primært på hudens tilstand: dens strukturelle elementer ødelægges, huden udtørrer, flager og bliver grim. Hår går i stykker og falder ud, negle knækker. Konsekvenserne af vandmangel er uendelige. I sidste ende menneske dør simpelthen, hvis ikke man drikker vand.

For aldrig at bringe din krop i fare, burde man drikke vand regelmæssigt og på en bestemt tidsplan. Ernæringseksperter anbefaler at indtage 1-2 liter rent drikkevand om dagen. Hvis man ikke har vand ved hånden, kan man købe flaskevand i butikken. Det er endnu nemmere at installere vandrensnings anlæg, som for eksempel Omvendt Osmose og have rent drikkevand i vandhanen.

Fem tip fra ernæringseksperter

Vi har samlet nogle af ekspertens retningslinjer for drikkevandsforbrug for din bekvemmelighed. Berømte atleter, film-, show- og forretningsstjerner følger disse anbefalinger, da det er vigtigt for dem at altid se attraktive ud.

  1. Drik mere vand om morgenen

Det er vigtigt at drikke et glas vand om morgenen – det drejer sig om 200-300 ml. Det er bedre at drikke vand på tom mave lige efter at have vågnet, før man børster tænder. Lad være med at blande rent vand med de kemikalier, der findes i tandpasta.

Det er vigtigt at drikke vand umiddelbart efter at have vågnet, fordi kroppen har mistet meget vand i løbet af natten og faktisk er i en mild tilstand af dehydrering. Plus, vandet forbereder dig til morgenmad. Vand starter fordøjelsessystemet og stimulerer produktionen af mavesaft. Man få en god appetit, og det er meget vigtigt at spise den maksimale mængde protein til morgenmad for korrekt muskeludvikling.

  1. Drik vand 20-30 minutter før du spiser

Det er bedre at drikke vand en halv time før morgenmad, frokost eller aftensmad. Hvis man spiser oftere, som ernæringseksperter anbefaler 5-6 gange om dagen, kan man drikke lidt vand før hvert måltid.

At spise seks gange om dagen og drikke vand en halv time før måltider virker meget svært. Men hvis man vænner sig til denne livsstil, kan man forbedre sit helbred. Man vil føle lethed og forbedring i alle vitale indikatorer. At drikke vand og spise små måltider er den bedste opskrift på sundhed og aktiv levetid!

Vand før måltider stimulerer fordøjelsessystemet og hjælper med at absorbere næringsstoffer i kød og korn bedre. Det er også vigtigt, at vand lindrer den falske sultfølelse – man vil være i stand til at spise mindre end oprindeligt planlagt. Vand hjælper én med at tabe sig, især hvis man træner minimalt med fitness.

  1. Lad være med at drikke væske, mens du spiser

Det er klart, at man undertiden til morgenmad, frokost eller middag vil have en kop kaffe eller et glas vin. Dog ernæringseksperter advarer mod disse vaner. Det er mest gavnligt for vores krop at drikke vand før måltiderne, men ikke under og efter det.

Vandet fortynder mavesyren. På grund af dette vil det tage længere tid at fordøje maden, stillestående processer vil begynde, hvilket vil føre til gasser i maven og andre problemer med fordøjelsessystemet. Så hvis man drikker vand eller andre væsker mens man spiser, så skal det være et minimum.

  1. Drik lidt vand inden sengetid

Man burde ikke drikke vand lige før sengetid, især i store mængder. Når det kommer til stykket kan man vågne op om natten på grund af ønsket om at gå på toilettet. Ernæringseksperter anbefaler at drikke 200-300 ml vand 2-3 timer før sengetid.

Faktum er, at kroppen dehydrerer om natten, og det er bedre at forsyne det med en lille mængde vand under søvn. Denne taktik advarer dig mod forekomsten af vilkårlige sygdomme forbundet med en naturlig mangel på væske om natten.

  1. Prøv ikke at blive tørstig

Vi fandt ud af, at vandmangel skader vores krop. Derfor, hvis man føler tørst, så skal man skynde sig for at tilfredsstille den trang. Man burde ikke drikke for hurtigt, bedre at drikke vand i små slurke med en pause på 10-20 sekunder, indtil man føler at tørsten er forsvundet.

Man burde drikke mindst 1-2 liter vand om dagen. Vand kan ikke erstattes med juice, læskedrikke, te, kaffe og slet ikke med alkohol. Man skal altid have rent drikkevand fra hanen lige ved hånden.

Lad være med at drikke for meget vand. Tilfælde af vandforgiftning er kendt. Sandt nok, at man skal nok drikke en hel tønde for dette. Husk at ethvert overskud er skadeligt for vores krop. Hvis man drikker mere end 2 liter vand om dagen, vil dette ikke føre til bedre helbred, men kun til en ekstra belastning på nyrerne.

Hvis du ikke er sikker på kvaliteten af dit vand, er det bedre at tage det til et laboratorium til analyse. Hvis vandet viser sig at være virkelig forurenet, vil vi anbefale at installere Omvendt Osmose anlæg under vasken, så der er altid rent drikkevand i hanen til hele familien.